Τα υλικά μας.
- 1 λίτρο ανθρακούχο νερό.
- 20 πορτοκάλια (κατά προτίμηση της ποικιλίας Βαλέντσια).
- 350 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
- 180 ml νερό.
Τρόπος παρασκευής.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα έως ότου διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και το βράζουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου σιροπιάσει. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως. Στύβουμε τα πορτοκάλια μας και σουρώνουμε τον χυμό τους. Ρίχνουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά έως ότου διαλυθεί. Τελευταία προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό (κατά προτίμηση κρύο) και λίγα παγάκια. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι.
Απόλυτα υγιεινή και δροσιστική, σπιτική πορτοκαλάδα, για όλες τις ηλικίες. Απολαύστε την!
- February 24, 2017
- MySoda Recipes