Το καλάθι σας είναι άδειο

Οφέλη απο την κατανάλωση ανθρακούχου νερού.

Καταναλώστε άφοβα.

Καταναλώστε άφοβα ανθρακούχο νερό! Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα απο την κατάρριψη των μύθων για την κατανάλωση ή όχι του ανθρακούχου νερού. Ας δούμε ποιοί είναι αυτοί οι μύθοι ακριβώς και πως αναιρούνται απο επιστημονικές μελέτες που έγιναν κατά καιρούς.

Μύθος 1ος: Η κατανάλωση ανθρακούχου νερού, στερεί από τα οστά μας πολύτιμο ασβέστιο.

Απάντηση: Λάθος. Στο πλαίσιο μελέτης [1] που πραγματοποιήθηκε το 2006, ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αναψυκτικών τύπου κόλα συνδέεται με τη μειωμένη οστική πυκνότητα του γοφού στις γυναίκες, δεν εντοπίστηκε όμως αντίστοιχη συσχέτιση με άλλα ανθρακούχα, όπως το ανθρακούχο νερό. Μία ακόμη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Society for Clinical Nutrition [2] επιβεβαίωσε ότι η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα (ανθράκωση) δεν συσχετίζεται με την απομάκρυνση ασβεστίου από τα οστάΣτην πραγματικότητα, το πόσιμο ανθρακούχο νερό μπορεί να κλειδώσει, το ασβέστιο στα οστά σας.

Μύθος 2ος: Η κατανάλωση ανθρακούχου νερού, καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών μας.

Απάντηση: Λάθος. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Oral Rehabilitation [3]το ανθρακούχο νερό δεν φθείρει το σμάλτο των δοντιών, καθώς για να παρατηρηθεί εκτενής φθορά πρέπει να καταναλωθούν τεράστιες ποσότητες ανθρακούχου νερού. Αξίζει εδώ να σημειωθεί, πως δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων, να συγκρίνεται η κατανάλωση ανθρακούχου νερού με τα αναψυκτικά, γιατί αυτά περιέχουν περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο διαλύει το ασβέστιο στο σμάλτο των δοντιών και αποδυναμώνει τα δόντια.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό, να δηλώσουμε ότι καταναλώνοντας ανθρακούχο νερό, πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που κάτι που απολαμβάνουμε δεν είναι ανθυγιεινό! Το ανθρακούχο νερό είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για τα αναψυκτικά, καθώς δεν μας φορτώνει με ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και περιττές θερμίδες. Αυτά που πρέπει να προσέχουμε είναι τα αρωματικά ανθρακούχα νερά. Τα περισσότερα είναι εμπλουτισμένα με χυμούς φρούτων που μπορεί να περιέχουν ζάχαρη και άλλα γλυκαντικά. Επίσης για να είναι πιο "ανθρακούχα" περιέχουν τεράστιες ποσότητες νατρίου, οι οποίες κάνουν κακό στην καρδιά μας!

Η διαφορά της MySoda 

Εμείς στην MySoda, φροντίζουμε να σας προσφέρουμε συμπληρωματικά φυσικά εκχυλίσματα φρούτων χωρίς ζάχαρη, άλλες γλυκαντικές ουσίες ή χημικά πρόσθετα. Φροντίζουμε τα προϊόντα που προσφέρουμε να περιέχουν φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως η Stevia, οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες, νάτριο ή ζάχαρη καθιστώντας τα ιδανικά για όλες τις ηλικίες, ακόμη και για διαβητικούς ή υπερτασικούς.

Σας προτείνουμε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, αποκτώντας την δική σας συσκευή παρασκευής ανθρακούχων ροφημάτων, στην άνεση του σπιτιού σας, το MySoda ElleMate.

 

 

Αναφορές μελετών:

[1]: http://ajcn.nutrition.org/content/84/4/936

[2]: http://ajcn.nutrition.org/content/74/3/343.long

[3]: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11556958

  • January 06, 2021
  • Anastasios Kefalidis